Услуги
Услуги

10 години Професионален фризьорски център – Варна

10 години Професионален фризьорски център – Варна курсистите, преминали обучение в тези години, отбелязаха с Трета национална среща. Събитието срещна фризьори от цялата страна в учебната зала на центъра – на ул. „Екатерина Симитчиева“ №9 във Варна. По време на семинара те обмениха опит и споделиха информация за новостите в бранша: модни тенденции за пролет/лято 2016, техники на изрусяване, стилизиране на косата и представяне на най-нови продукти в грижата за косата.

Професионален фризьорски център – Варна отваря врати през март 2006-та година. Това е първият учебен фризьорски комплекс в страната, организиращ и провеждащ курсове и семинари по фризьорство по собствена обучителна програма, основана на дългогодишна традиция и опит. Като център за професионално обучение той покрива необходимостта от по-динамична и иновативна образователна програма в областта на фризьорството, козметиката и грима и още в първите години от основаването си екипът създава връзка между професионалното образование и бизнеса, предоставяйки възможности за обучение по време на практика.

Днес Професионален фризьорски център – Варна развива Програмата за обучение съвместно с големи френски марки, които определят модните тенденции в грижата за косата. От създаването си до днес фризьорската школа не спира да разширява дейността си. Всеки курсист, след като вземе пълен хорариум от часове съгласно държавните образователни изисквания и след явяване на квалификационен изпит, получава втора степен на професионална квалификация – специалност „фризьор“ – държавна диплома от Министерство на образованието, науката и младежта. Дипломата е призната в цял свят, а фризьори на центъра работят в САЩ, Канада, Испания, Германия, Англия, Бахрейн, Дубай.

„Философията, която сме заложили в програмата за обучение и в семинарните участия, е виждането за косата като извор на вдъхновение. Фризьорството е не само професия. Фризьорът е независим творец, той създава визия за нейната линия, като се съобразява със стила на своите клиенти и с тяхната лична индивидуалност. Нашата работа е да откроим тази ярка индивидуалност“, казва Васил Филков. Той е в екипа, основал и развиващ Професионален фризьорски център – Варна, още от самото начало. За фризьорството говори с опита на последните 20 години, в които упражнява тази професия като наследник на фамилия, в която след 1937-ма година седем от членовете са фризьори.
За фризьорството като промени в бранша през последните години той споделя още: „Да организираш дейност в областта на професионалното образование не е никак лесно. Пазарът постоянно изисква да сме гъвкави и търсещи информация, да познаваме много добре предпочитанията на клиентите си и тях самите като личности. А извън салоните, тук, в Професианелен център – Варна, ние нямаме за цел да произвеждаме кадри, които не виждат перспектива за себе си. Работим с хора, имащи желание да се развиват в тази професия и да се усъвършенстват всеки ден. Фризьорството е тенденция, стил, стилизиране, класиката на боб прическата, но и революцията на фънки цветовете – лила, синьо, оранж, татуировките и тигровия принт в косата. Тази година смелостта на френските стилисти например отива по-далече. Вече успешно налагат сребърния цвят в косите“.

В очакване на пролетта и лятото, в които „слънчева целувка“ в косата ще остане актуален тренд, актуална е темата за изрусяването… „С разработването на нови и все по-добри продукти за коса се увеличават клиентите, които вече без притеснение избират русия цвят. Днес да обезцветиш косата като основа на нов цвят е абсолютно безвредно и не уврежда косъма, но само при условие че фризьорът използва продукти с високо качество и спазва седемте златни правила на обезцветяването. Специално за това всичките ни курсисти минават семинарен модул. Защото клиентите все по-активно търсят продукти с високо качество и знаят, че здравето на косата е красота“, коментира Васил Филков.

Разработването на изчистени продукти с двойно действие като шампоан+балсам е една от тенденциите на пазара. През тази година, вдъхновена от формулата „всичко в едно“ (all in one) и след триумфа на ВВ кремовете за кожа, най-добрата френска марка за коса – EUGENE PERMA, с която работи и Професионален център – Варна, създава първия DD крем за коса. Той използва технологията за заключване на цвета при боядисани коси. С този крем в грижа за косата се постигат 20 активни действия. Кремът е подходящ за ежедневна употреба. Осигурява активна защита срещу външни агресии – прах, слънце, влага, студ; стилизира косата без наелектризиране и без накъсване при разресване; ревитализира; удължава дълготрайността на цвета и осигурява огледален ефект, като отразява светлината в пигмента на цвета; има термозащитно действие; прави стайлинга в домашни условия по-лесен; подобрява плътността и обема на косата.

За контакти с Професионален фризьорски център – Варна: 052 626 284 или 0895 795 669

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Instagram, E-mail