Услуги
Услуги

Фламенко семинар във Варна с Маноло Пунто

Големият фламенко танцьор и хореограф Маноло Пунто ще води танцов семинар от 15-ти до 17-ти ноември във Варна. Той идва по покана на Академия Фламенка, за да вземе специално участие в трите дни на отворени врати, които бележат и началото в дейността на новата танцова академия с духа на Андалусия. Уроците, които испанският афисионадос ще дава, са подходящи както за начинаещи танцьори, така и за всички с умения във фламенко стъпките.

Маноло Пунто гледа първия фламенко спектакъл, когато е на 12 години, а да танцува започва на 16-годишна възраст. По-късно печели стипендия и влиза в легендарната фламенко школа „Amor de Dios“ в Мадрид. Днес той преподава там, заедно с други големи имена като Антонио Рейес, Адриан Галиа, Мануел Линан, Доминго Ортега, Алехандро Гранадос, Маркос Флорес и др. В кариерата си на солист Маноло Пунто се качва на големи сцени във Франция – театрите Dejazet, Déchargeurs, Café de la Danse, Ménilmontant, Reine Blanche Flamenco. В Испания участва в програмата на редица известни „таблаос“ – кафенета с автентична фламенко атмосфера – Las Carboneras, Al Andalus, El Juglar, La Garrocha в Мадрид.
Преди девет години създава собствена компания – Manolo Punto Flamenco Company. Веднага след основаването й трупата му привлича изявени френски и испански фламенко артисти – деветима други танцьори, сред които Аурелиа Видал, Алехандра Гонзалес, Фани Aра, Кармен Иниеста; 13 фламенко певци и осем музиканти. Спектаклите им са оценени високо и от публиката, и от критиката. Маноло е хореограф на фламенко не само в Испания и във Франция, но също така в Австрия, Италия, Гърция, САЩ, Мексико, Канада. Негови колеги определят стила му като уникален: съчетаващ сила в техниката на движения и в същото време изящна мекота.

За танца Маноло Пунто споделя: “ Фламенкото предлага на публиката и на артиста, който го практикува, една палитра от всички човешки чувства (любов, омраза, радост, тъга, ода за живота, страданието от смъртта и т.н.) , но според мен то развива тези чувства по начин, който е силен, интензивен и без превземки. Това позволява да се изживеят усещания по директен и силен начин, без заобикаляне. Според мен именно представянето на чувствата в суров вид позволява на всеки да ги почувства като нещо много лично. Не е нужно да имате специална нагласа, за да практикувате фламенко. Танцувайки го, чрез силата си то ни налага по неизбежен начин да живеем много интензивно и в този смисъл позволява на всеки да излезе от ежедневната рутина. Във фламенкото човек открива в себе си екзалтации, които може би не усеща в ежедневния ритъм. В сътворяването на танца, аз намирам своята свобода.“

Гостуването на Маноло Пунто във Варна е в подкрепа на желанието на Антонио Тотев -основател на Академия Фламенка – да развие среда за един страстен и изразителен танц във Варна. Антонио има дълго наследство във фламенкото, като първите стъпки прави в творчески клас в университет в гр. По, Южна Франция. Повече от 15 години развива уменията си с участие в стажове в най-добрите школи по фламенко в Испания и във Франция. Той ще води класовете по фламенко в „Академия Фламенка“.

В дните на отворени дни в „Академия Фламенка“ между 15 и 17 ноември включително, в 16:00 ч. ще започват класове по фолклорни танци и по йога (в различни зали), в 17:00 – самбаеробик. Семинарът по фламенко с Маноло Пунто е от 18:00 ч. и в трите дни. Инициативата е отворена покана за всеки с желание да танцува, като в първия ден – неделя, входът за всички танцови уроци е свободен. На 16 и 17 ноември класът с Маноло Пунто ще бъде с цена – 7.00 лв. Пожелателната препоръка за семинара по фламенко е танцьорите да носят обувки, градски тип със здрав нисък ток.
Академия Фламенка отваря врати на бул. „Мария Луиза“ № 8 във Варна.

Академия Фламенка във facebook: https://www.facebook.com/%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%A4%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0-Academia-Flamenca-1003220139717683/?fref=ts

ПР Варна, Креактив ПР, Яна Борисова

photo credit: Catherine Lariviere

Manolo Punto 2

photo credit: Stephen Bedrossian

MP1

 

 

 

 

 

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Instagram, E-mail