Услуги
Услуги / Storytelling

Вкус на вкъщи

Създадено за: Тиганъ, 2020

Вкус на вкъщи
Storytelling : Вкус на вкъщи с всяка рецепта на тиганъ. Защото животът е вкусен с вкусна храна.

„Тиганъ“ е новият вкус на вкъщи

Ресторанти БМ развиват модерна концепция за бързо хранене, а специално за „Тиганъ“ създават съвсем нови рецепти

„Един тиган е достатъчен и можеш да нахраниш армия“, казват любимите ни баби и едва ли имат предвид историята, оставила любопитна следа във френския град Брезие, където вече близо 50 години се организира Фестивал на омлета. Тази кулинарна традиция, започнала пред 1973 г., се свързва с Наполеон Бонапарт, който бил така впечатлен от вкуса на ястието, че поръчал на местен готвач всички яйца в града да се съберат и сготвят на огромен омлет за цялата му армия. Любимите ни баби едва ли са чували тази случка за града в Южна Франция, но затова пък много добре знаят как да овкусят всяка хапка, подправките и историята на домашната кухня. Ние обичаме това наследство на богатия вкус. Наричаме го Вкус на вкъщи. С това послание започва историята на най-новото кулинарно изкушение във Варна.
Казват, че в добрата кухня има поне три тигана. Сега си представете история за вкусове, създавани от приятели за приятели вече 22 години в пет ресторанта под марката БМ… и с много тигани. В този богат опит тиганът намира ново място в модерна концепция за традиционните български вкусове и бързото хранене. „Тиганъ“ е новото място на Варна за бърза храна с домашен вкус. Спомен за традицията, пазена с години в тигана на баба, приготвяла пухкави мекици за закуска. Любимите ни баби не знаят какво е брънч, но знаят, че хубавото тесто става с качествени продукти.

„Тиганъ“ отвори на 9 март, срещу Адвокатската градинка. Менюто е изкушаващо – ястията са различни, за всеки ден и за всеки вкус – от закуска до вечеря, от зеленчуци до месо, от салата до десерт. Времето на „Драгоман“ №25 е апетитно от 8:00 до 19:00 часа всеки работен ден и от 8:00 до 16:00 в събота. В неделя тиганът ще почива.

Опитахте ли вече вкусовете, които кухнята на „Тиганъ“ обича?

До 11:30 менюто предлага закуска от детството – мекички, домашно приготвена баница, палачинки, разбира се и топли напитки. Веднага след това от кухнята, в топла и в студена витрина, излиза обядът. Всеки ден рецептите са различни, но стилът е един: винаги минимум три различни салати, три вида супи – безмесна, месна и рибена; за основно изборът е още по-голям – вегетариански предложения, поне шест други ястия с месо, барбекю и задължително риба. Вкусът на печено в „Тиганъ“ идва от висок клас барбекю, марка „Наполеон“, което поддържа температурата толкова висока, че месото да е равномерно изпечено, добре запечатано отвън и сочно отвътре. „Тиганъ“ ще ви предложи храна както в уютната си атмосфера, така и удобно опакована за вкъщи. Между 17:00 и 19:00 часа цената на всички ястия от менюто за деня е с добър процент отстъпка.

След 15:00 часа е времето за бърз вкусен следобед: традиционни и модерни аламинути, сандвичи и омлети. Защото мястото на яйцето е в тигана, никой не прави омлет на фурна.

„Тиганъ“ е кулинарна история и традиция. Всичко, което минава през него, има различен и богат вкус. Винаги можем да различим коя подправка или кое ястие е минало през тиган, дори само за минута. Без него всяка кухня е като рецепта с липсваща съставка. С него започва или завърша вкусът. „Тиганъ“ е усещане за домашна кухня. Вкус, който помним от детството. Той се постига с натурални продукти и с уважение към кулинарната традиция. „Нашият „Тиганъ“ е концепция за домашна храна, в която бързото хранене е свързано с бързото време за приготвяне на менюто, но от друга страна носи продължителната наслада от вкуса тук. В динамиката на забързания ден е важно да дадем на клиентите си онова усещане за сладост, което ще забави темпото им, дори в рамките на една закуска или един обяд“, споделят от екипа на новото заведение за бързо хранене.

Тиганът е не само част от бранда и кухнята. Ще го откриете и в декора, и в сервиза. Почти всички ястия се поднасят в тиганчета. Стил, който БМ използват в ресторантите си и който се харесва от гостите им. Освен тигана, като елемент на сервиза, любимият на мнозина бранд пренася в кухнята на „Тиганъ“ своите емблематични свежи салати, но в различен грамаж. Всички десерти в сладката витрина се приготвят по рецепти, създавани от БМ.

Казват, че всяка добра кухня има поне три различни тигана. А в „Тиганъ“ имат и повече… тигани.

От 8 години Ресторати БМ имат собствена зеленчукова градина, а от 4 години създават собствено меню със специалитети от зряло телешко месо. Другата добра и много вкусна новина от „Тиганъ“, е че с началото на лятото там ще има специална витрина за пресни зеленчуци, които всеки ще може да купи за дома. От специална витрина още през май ще можем да купуваме за вкъщи и телешко месо, зряло от 21 до 50 дни, изключително крехко и сочно. „Ще предлагаме на щанд месо не само от „Блек Ангъс“, което е мраморирано, но и от породата „Лимузин“ – нежно и много чисто от мазнини, което зрее по-малък период от време. Ще има стек за всеки вкус. Целта е да направим този вкус достъпен за дома“ е друга споделена тайна от „Тиганъ“. Очаквайте и дегустационно събитие с вкуса на печено агнешко, свинско и телешко, преминали естествено зреене във витрини и камери Dry Ager.

Да хапваш вкусно. На Тиганъ!

Новини от кухнята на „Тиганъ“ следете във Facebook и в Instagram.

Снимки: Тиганъ

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail