Typewriter
Typewriter

в-ДЪХ-новител: Ади Цанова

Да разказваш любовта е смелост да признаеш, че не можеш да живееш, без да бъдеш обичан. Да говориш за нея може да бъде и честно признание, че си неспособен да обичаш безусловно. Началото на тази публикация обмислях като откровен женски разговор за любовта в два основни момента… Онзи миг, преди началото, когато сякаш оставаш без дъх. И онзи миг, някъде в средата, когато вече не питаш без кое не можеш – без дъх или без любов, а избираш въздух. Много обичам думите на Съмърсет Моам: „В любовта винаги единият обича, а другият позволява да бъде обичан“. Не знам колко голяма любов трябва да си преживял, за да стигнеш точно до това прозрение, но е вярно. Просто има хора, родени да обичат, и други, родени да бъдат обичани. И ако се срещнат, и ако приемат, че това е справедливо, значи ще бъде вечна. Любовта им. Отдаването. Ако единият от двамата се умори, няма да е много приятно!
Наскоро седях на пясъка край морето и разговарях с едно петгодишно момиченце. Много сладко момиченце. С очи, в които може да се огледа цялото небе. Толкова големи. И поглед, който не ми даде възможност да избягам от темата… „Пък, Яна, аз съм влюбена“. Попитах я какво означава да си влюбен, когато си само на пет… Отговори ми: „Ти пък. Ами, много е лесно. Защо ме питаш такива сложни неща? Аз обичам, когато отида в детската и той да бъде там. И това е да си влюбен…“.
Когато сме на пет, това ни е достатъчно. Да бъдем там. И двамата. Когато пораснем, искаме още. Искаме да си липсваме, дори когато сме заедно. Усложняваме любовта си, когато забравим, че влюбването е простичка философия за живота, в която мечтаем заедно, силни сме заедно, възможно ни е заедно.
Любовта е най-голямата мистерия вчера, днес и утре. Винаги ще е така. Среща едни и в същото време разделя други. Без обяснение. Без логика. Не й отива да бъде логична. Любовта заспива последна. Тя пише писма само с две думи и те не са „Обичам те“. „Обичай ме“, това би написала Тя, без значение дали носи панталон или винаги рокля. Тя не поставя условия и не обича рамки. Чух, че и възраст няма. И ако си способен да обичаш, ще бъде вечна. И ако умееш да прощаваш…

в-ДЪХ-новител: Ади Цанова

Ади Цанова има професия, за която много биха се замечтали. Отстрани сигурно мислите, че дните й минават в менделсонова мелодия, бял воал и копринена възглавничка за пръстени. Но да ви кажа… Креативността изисква жертва с личното време и уморява сърцето. В края на всяко събитие то – сърцето ти, е изпълнено с два пъти повече обич. Даже три пъти – обичта към себе си, обичта към хората, които споделят радостта от това, че си намерил своята работа, и трето – обичта на хората, с които същата тази работа те запознава. При Ади Цанова тези хора са много. Сватбен агент е от  години. Не съм математик, но ако сметнем средно по четири сватби на месец (малко е) и в тях съберем всички хора, на които е доставила емоция с тържество, прекрасно организирано, значи… Цял един град, който има точно един сватбен агент и той се казва Ади.

През годините Ади е имала късмета да остане същата, въпреки промените, които всяка една професия неизбежно носи. Не съжалява за избора да бъде такава, каквото е днес, и дори само това е достатъчно, за да бъде един човек щастлив. Професията развива способността й да се вглежда в детайлите. За събитийния бранш едно мъничко детайлче може да бъде перла в короната. Помни първата организирана сватба. Тържество на едно младо тогава – преди 15 години – семейство, което днес има радостта от две пораснали деца. Последната организирана сватба не си представя да е скоро. Има талант, креативност и любов в работата си за още много тържества. За още много години. Казва, че на 39 години днес е твърде млада, за да напуска бойното поле. Ще забави темпото след първото внуче, когато… Когато дойде време да сменя пелени като баба. 🙂
Сватбен агент е… Но не само поради това е убедена, че на този свят всички идваме по една единствена причина – да обичаме, да бъдем заедно и да споделяме живота си!

Представям ви Ади Цанова.

1964912_1466138113624844_587172053071095597_n

Разкажи коя е Ади в няколко думи… Обичана майка и съпруга. Обичаща майка и съпруга. Безкомпромисно организирана. Има чувство за хумор, страхотно чувство за хумор. Ади е просто човек.

И в пет изречения, достатъчни да опишат този човек… Аз съм нормално момиче, което не желае да бъде запомнено с това, че е първият сватбен агент в България. Искам да съм запомняща се, защото възпитах две прекрасни дъщери – Стефани и Милена – да бъдат добри, щедри, да проявяват уважение и трудолюбие, и да следват мечтите си.
(… Второ изречение) Най-завладяващото ми хоби е да мечтая… Убедена съм, че всяка една мечта – малка или голяма – е възможна и осъществима, стига да е силно и искрено поискана; стига да сме готови да се преборим за сбъдването й и после да я споделим с тези, които обичаме.

1499542_1570302529875068_3627776914042179841_n

(… Трето изречение) Споделям времето си с позитивни хора, дарявайки ежедневието си с положителни емоции, веселие и с творчество, което вдъхновява.
(4) Вече 25 години играя в Руския камерен театър към Руския културно-информационен център в София: в множество роли от класически и от съвременни руски автори. Намерих ТЕАТЪРА като голяма страст в живота си.

10603656_839305426110718_1100401035673127697_n
(5) Мечтая да отгледам много внуци и за тях ще имам много повече свободно време, отколкото си позволих с нашите две момичета.

Кога се събуди като сватбен агент… Беше през 2000 –та година. Тогава първата ми визитна картичка „казваше“:
Ади Цанова
Сватбен консултант

С тази визитка се получи една мъничка грешка… Хората насреща си представяха, че спасявам тежки бракове. След една конференция в САЩ промених статута, превеждайки буквално името на професията си като „сватбен агент“. Като пионер в тази професия не съм вярвала, че един ден тя ще се превърне в толкова популярна и важна за ежедневието на събитийността у нас. Поех отговорност, без да си давам ясна сметка колко тежка и отговорна е тази професия. Днес съм в пълен комфорт със своя избор. Споделям творческите си идеи с много младоженци и им благодаря, че се доверяват на професионализма, с който аз работя.

Кое изпитва нервите в професията… Понякога самото общуване е изпитание. Всички ние сме много различни. Често това води до неяснота, неразбрани ситуации, неизказани мисли и скрити реакции. После разбираш, че подходът на всеки „подлежи на обсъждане“ и понякога това обсъждане се случва вътре в самите нас. Още преди края разбираш, че всичко е преодолимо, стига и двете страни в комуникацията да имат желанието да случат нещо наистина хубаво. И нещо красиво.

Може ли някой да изненада сватбения агент. Ако е „да“, кога, как, кой и с какво изненадва Ади Цанова… На този свят всичко е възможно, вярвам в това. Истината е, че моите младоженци ме изненадват с идеи и желания, които поради една или друга причина не съм въвела в практика. И точно тези различни от моите идеи и желания вдъхновяват ежедневието ми в чисто професионален план. В личен порядък моите две дъщери и съпругът ми ме изненадват с пътувания, също с ежедневни споделяния, които радват дните ми на майка, съпруга и на приятел.

11043040_404801543014529_6790550069376170086_n

Първият и последният съвет в списъка от професионални съвети на един сватбен агент…
Първи съвет… Поводът СВАТБА е изключително позитивно събитие. Към него трябва да се подхожда с веселие в сърцето и положителни очаквания, които да не водят до междусемейни разправии и доказване кой може повече. Това събитие трябва да се планира с лекота, да не се вторачваме в детайли без значение за никого. Акцентите са свързани с онези моменти, които младоженците ще споделят в най-чиста форма със своите семейства и приятели.
Последен съвет… Колкото и добре да сме подготвени професионално, колкото и дълго да сме планирали и организирали сватбения ден, колкото и прецизно да сме прехвърлили всеки детайл по събитието, е важно да останем напълно спокойни и „на себе си“ в случаите на нещо непредвидено. В крайна сметка всички сме хора, а не машини за организиране на събития. Дори и да има малък пропуск, не е необходимо да се вглеждаме в него сякаш идва краят на света. В сватбения ден светът започва с двама души, които споделят живота си. Никой от гостите не е запознат с организацията на сватбеното тържество и следователно няма и конкретни очаквания за хода му. Земята няма да спре да се върти само защото зеленото в аранжировките „бяга“ с по-различен нюанс.

Коя единствена дума описва отговорностите на главните лица в една сватба… ВЕСЕЛБА

Думите, които избираш за един завладяващ сърцето сватбен обет… Така… Да си представим, че обетът е към моя съпруг Милен. Вричам се с тези свои думи…
Ще следвам мечтите си, без да преча ти да следваш своите!
Да създадем прекрасно семейство, което да сътвори свои семейни традиции!
Ако трябва да случа отново живота си, бих искала да ми се случи ОТНОВО с теб!
Обичам те, защото си добър, грижовен и с чувство за хумор. Щедър човек!
Обичам те, защото с теб АЗ съм такава, каквато съм.
Обичам те, защото разбираш и веселия ми дух и тъгата, която нося от време на време.
Не ти обещавам нищо, защото това е отговорност, която не зависи само от мен. Тя зависи и от двама ни.
Единственото, което ще ти обещая, е да бъда щастлива с теб и САМО С ТЕБ!

Сватбите, на които си била, са… Отлично организирани. Много забавни. Наситени със събитийни елементи по моя препоръка или по желание на младоженците. Пълни с положителна емоция. Тази емоция винаги ме вълнува по начин, който ме води напред в професията.

Какво мисли за сватбата професионалистът Ади Цанова и мечтателят Ади Цанова… Мечтателят в мен вижда сватбеното събитие като свръхзабавно и вълнуващо. Професионалистът Ади мисли, че сватбеното тържество е събитие, трудно за организиране, което изисква особено внимание към всеки детайл в планирането, подготовката и случването на самото празненство.
Ако още веднъж повториш своето тържество със същите участници, на същото място, какво би променила сега, години след… Аз, моят съпруг и голямата ни дъщеря (която бе на две годинки и половина на нашия сватбен ден) нямахме голяма и пищна сватба. Организирахме едно много скромно тържество. Тържество на много весела емоция и към днешна дата, години след… Не бих променила абсолютно нищо!

Има ли сватбена мода и само в роклите ли е… Да! И не, не е само в роклята. Модата е във всичко. И в цветовата гама при цветята или материите за декориране, в поканите и т.н. През годините сватбените празненства се променят в предпочитаната от младоженците стилистика. Напоследък, след 2012-та година, винтидж стилът отново е модерен.

сватбен_агент_ади_цанова-3.12 (93)

сватбен_агент_ади_цанова-3.12 (36)

В края една словесна игра, в която ти завършваш изреченията…
Помощ! Омъжвам се, защото… Срещнах Момчето на моите мечти!
Помощ! Женя се, след което… Заживяхме в разбирателство и е за дълго и щастливо!
Бялото е… СКУЧНО!
Истина е, защото… Идва от моята любов към близките ми хора и приятели!
Вечност ще бъде, когато… Изживеем живота си в обич, разбирателство, благоденствие, доброта, щедрост, искреност и уважение един към друг.
Романтиката е за… Всички нас, готови да отдадем сърцето и душата си на онези, които обичаме!

2015-07-07_104347

б.а.: Близо 18 години след първото „ДА“, Ади и Милен подновяват сватбените си обети един към друг. На една романтична дата – 14 февруари… На едно романтично място – остров Ко Самуи, Тайланд.

И както всеки вдъхновител, и теб ще помоля да нарисуваш щастие. На лист хартия с химикал. Бързо и спонтанно. Снимай и сподели.
Ужас! Мога да апликирам, мога да работя декупаж, мога да забивам пирони, мога да пробивам с бормашина, мога да режа и полирам дървени плотове, мога да играя на сцена, ала…НЕ МОГА да рисувам! И понеже ти сама каза „снимай и сподели“, снимам и споделям… Моето семейство е моето щастие.

ADI

снимки: Личен архив

 

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail