За Мен
За Мен

За Мен

За Мен

Яна Борисова, основател и CЕО

Защо ПР? Защото за мен е ПРизвание преди ПРофесия. Като личен избор, и този не е случаен. Зная, че работата може да бъде любов. Обичам проектите, които предизвикват в живота. Уважавам хората, които създават хубава история. Вярвам в работата с мечта. Вярвам и в  бизнеса, който предлага коректно отношение. Планирам с идея. Ако ще е събитие, искам да бъде истинско. И това ще го направи специално.

Яна Борисова, основател и CЕО

Яна Борисова, основател и CЕО

Образование

Завършено гимназиално образование с разширено изучаване на немски език. Магистърска диплома от СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. София, спец. „Политология“. В последната година насочен интерес и профилиране в областта на предизборния маркетинг и анализ на публична реч. Сертификат за успешно преминат курс на обучение „Редакционна политика“ – семинар в Център за развие на медиите – гр. София.

Моята работа

Стажантско място в нюзрума на  Радио „Витоша“  –  София.

Стажантско място във вестник „Народно дело“, гр. Варна – месец юни – месец септември 1999 г.

Анализатор „Медии и медия планиране“ в Apea Plan – Gallup International. Кампания „Местни избори“, Варна 1999 г.

От м.юни 1999 г. до м. април 2000 г. – автор и водещ на семейно предаване в ефира на Радио „Атлантик”. Една година в разговор с малки и с големи за нещата от живота, които ни вълнуват – предимно в почивното съботно време. Беше добро начало, което започна с една детска история и истински детски въпрос или „Защо парите не падат от небето?“  И до днес не съм мислила сериозно върху отговора…

В Радио „Атлантик“  открих трудностите в репортерския жанр и ги преминах. Разбираш, че животът не е само черно-бял и сивото може да бъде интересна гледна точка. Може да бъде наистина „среда“. И да предлага истина.

В следващите 10 години до 2011-та,  радиото остава моето място:

„Алфа радио“ – новинар

БНР- Радио Варна – репортер, водещ – редактор на информационен блок, водещ на предизборно студио, новинар. Близо 10 – годишен опит, който направи любопитството ми по-смело в избора на  близка и в същото време и много различна професия – „Връзки с обществеността“.

Икономически университет – Варна, септември 2011 г. – март 2013 г.  –  Ръководител „Връзки с обществеността и реклама”. В продължение на близо две години работих за успешно развитие на нова комуникационна стратегия, налагане на нови послания в рекламната кампания в приема на студенти, за развитие на културен календар като допълнителна възможност за комуникация и среща на интереси.  В рамките на последната дейност, идеите срещнаха подкрепата на академичното ръководство, в резултат на което в университета бяха развити поредица от събития, свързани с различни форми на изкуство.

Сега ме намирате в „Креактив ПР”… Да развивам проект, в основата на който поставям вашето доверие, своята креативност и опит, работата в екип с доказани професионалисти.

© Copyright 2023 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail