Typewriter
Typewriter

Лист. Молив. Рисувано послание

С Ицо се запознах преди около 10 години. В дните между „преди“ и „сега“ не съм го мислила като един от моите възможни мотиватори. Наскоро си бяхме разменили мейли с открити съкровища – разни на пръв поглед ненужни вещи, намерили ново предназначение  – стари огънати вилици вместо закачалка на стената или части от стари часовници, събрани като метафора за смисъл и мъдрост в живота.  Авторът на този „механичен“ бухал с циферблат за очи, вдъхнови и мен за творчество.  Върнах мисленето си за старите вещи като възможни за нов живот.

PicsArt_1409787783634
Наскоро попаднах на една книга за дните на човек, който с емоция и поведение е очаровал мнозина и така ги е вдъхновил. Дочитам края й – „Изкуството да очароваш“. Различията предизвиквали очарование. Смелостта да заявиш бягство от статуквото намира последователи. Когато опознах Ицо, срещна още един съмишленик, за когото няма големи проблеми или големи хора. Всичко в живота ни може да бъде достатъчно. Мина доста време от първата ни среща. Много години. През 2014-та потърсих художник, за да помислим заедно в черно-бяло за работен сайт. И в една сутрин се събудих „с ключ за вратата“.
Преди това се въртях около една рисунка. Черно-бяла пишеща машина, нарисувана от 9-годишното ми момиченце с подкрепа на приятел. Елица и Теди Скорчева, която води школа по рисуване към Детски център „Игралница-занималница“ във Варна, поставиха началото в идейната концепция на сайта на „Креактив ПР“. И това се случи много преди да имам собствена идея, че търся точно тази визия.

MID_7401

„Рисунката за сайта на мама“ с месеци стоеше като заглавие на незавършена книга, от което не исках, а и не успях да избягам. Обикновено в годините на всичкото си изписано слово, заглавието винаги е идвало последно. А тази рисунка обърна работния ми навик наопаки. И ми трябваха още картини. Рисувани. Днес всичките в сайта, освен пишещата машина на Ели, са авторство на Ицо. Всички те носят духа на посланията, към които принадлежат. „Разкажете историята. Харизматично. Увличащо. Без край.“

uslugi 1

Харесвам хората, които работят със сърце като призвани и които са избрали работата си като философия на живот, а не като необходимост, която ще носи трудност, рутина и на финала ще ти омръзне.
Ицо е мебелен конструктор, чертае много точно, и вижда интересни неща, според Ели. Пие кафе, но не изхвърля капсулата. Превръща я в закачка с малко бял картон, лепило, ножица и черен молив. Носи изключителна житейска самоирония. Създава уют в къщите на хората. И в моята работна къща също влиза, за да нарисува бюро. Рисува  много, според Елица – рисува бързо. Аз откривам, че рисува истории. И тази е една от всички, които и аз съм разказвала. Но с думи.

PicsArt_1409788060217

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail