Typewriter
Typewriter

Цветовете на Варна в календар на 2018

„Цветовете на Варна“ е не просто календар, а послание. Юлий Василев от Tastes from Cam Era и Tales from Cam Era е фотографът в проекта, в който един от любимите градове у нас е представен с интригуващ поглед – цветен. Яна Борисова от „Креактив ПР“ и Челик – фестивал на игрите подкрепя желанието на Юлий да покаже града с цветовете на любими места, покрай които обичайно минаваме, но в бързината пропускаме да запомним в погледа си. „А пътят до сърцето много често започва от очите“, казва Яна и развива тази история в малък текст на втора страница в „Цветовете на Варна“.

„Цветовете на Варна“ в календар за 2018-та година можете да намерите във всяка книжарница от верига АБВ във Варна (ул. „Княз Борис I“ 74-76, бул. „Осми Приморски полк“№ 85, ул. „Преслав“№ 55, ул. „Братя Миладинови“ 68 , ул.„Сан Стефано“ 12, бул. „Съборни“ 40); можете да поръчате календара и онлайн от offex.bg

v1_calendar_preview_1

Цветът е не просто оптичен феномен. Той е емоция. Сърце на живота.

Да комбинираме цветовете, като визия за живота, е умение, което притежаваме. За някои светът е черно-бяла абстракция, за други – забавление в багри и яркост. И това е най-очарователното в усещането ни за него – свободата да видим дъга там, където слънцето среща дъждовен облак, или да изберем сивото като „философия“, в която се чувстваме неутрално. Нито превъзбудено, нито летаргично, просто неутрално. Нищо около нас не е само черно или само бяло. Всичко е цветно. Навсякъде. Без светлина цветът няма как да съществува – бял, черен, червен, розов, жълт, син, зелен… Цветовете са послания, в които чувстваме, мечтаем, желаем, осмеляваме се.

Цветовете на Варна е фотографски проект, разказващ града по необикновен начин. А за Варна… За Варна синьото е повече от цвят. То е нагласа. Море е.

Всичко, което е черно-бяло, може да бъде оцветено. От всеки от нас. Приятно рисуване през 2018-та!

Целият проект е пожелание за чисто нова година, в която да не пропускаме моментите, в които виждаме, откриваме, запомняме, обичаме.

cal_detail_1

Любопитното за проекта:

Цветовете на Варна се предлага за продажба в лимитиран тираж от 365 бройки, колкото са дните в годината.

В стотици навъртяни километри пеш, обикаляйки града за по-малко от два месеца, Юлий Василев успява да заснеме Варна в 16 цвята. Всеки от тях създава в колаж от седем кадъра – детайли на градската среда, наследство от различни години. Затова в календара ще откриете не само надписи от любими публични сгради, архитектурни паметници и табели със силни имена, но и терасата на нечий дом или автомобил от времето на социализма. Юлий споделя, че всяка минута в намирането на кадрите през юли и август тази година си е струвала, защото, освен резултата в снимки, успява да опознае града, а той е красив… Всички кадри в „Цветовете на Варна“ Юлий заснема в централната градска част с камера Sony NEX C3 и само един обектив. Обработката е сведена до изрязване, контраст и уеднаквяване на цветовите тонове.

Цветовете на Варна

Яна: „Харесах цветовете през погледа на Юлий още преди година, когато направих интервю с него за черно-белите му фотографии, за уличната фотография, в която е носител на над 80 международни фотографски отличия от 5 континента. Впечатли ме начинът, по който разказва истории с фотоапарат. Тогава, преди година, ми показа Гозо и от същото време имам мечта да отида и да видя този остров. Когато през лятото ми разказа, че се завръща във Варна и че докато се разхожда открива цветовете на Варна, си помислих колко хубаво би било да създадем желание у хората да усетят Варна не само с нагласата за морско синьо, защото е на брега на морето. Втората причина да приема поканата на Юлий за подкрепа на проекта е, че споделям неговото убеждение: със своята уникална индивидуалност и умения хората в един град сами създават разказ за това място като цветен сюжет от събития, мечти, проекти и резултати. Затова заедно можем да създаваме нови цветове“.

За поръчка на по-голямо количество над 10 броя, можете да потърсите и екипа на проекта в лично съобщение във facebook страницата ЦВЕТОВЕТЕ НА ВАРНА

ЦВЕТОВЕТЕ НА ВАРНА е луксозен 7-листов календар в размер: 480/680 мм. Цена 25.00 лв.preview_ALL

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail