Услуги
Услуги / Storytelling

Цветовете на Варна

Създадено за: Партньорски проект на Tales from the Camera и Креактив ПР, година 2017 Storytelling : История, издател: Яна Борисова / фотограф: Юлий Василев

Цветът е не просто оптичен феномен. Той е сърцето на живота.

Да комбинираме цветовете, като визия за живота, е умение, което малко хора притежават. За някои светът е черно-бяла абстракция, за други – забавление в багри и яркост. И това е най-очарователното в усещането ни за него – свободата да видим дъга там, където слънцето среща дъждовен облак, или да изберем сивото като „философия“, в която се чувстваме неутрално. Нито превъзбудено, нито летаргично, просто неутрално.

Нищо около нас не е само черно или само бяло. Всичко е цветно. Навсякъде. Зрителна наслада, добавяща във вътрешния ни свят вълнение и емоция, спомен и очакване. Знаете… Без светлина цветът няма как да съществува – бял, черен, червен, розов, жълт, син, зелен. Цветовете са послания за светла година, в която всеки ще оцвети своите чувства, мечти, желания.

Цветовете на Варна е фотографски проект, разказващ града по необикновен начин. Проект, който избира детайла, за да напомни, че да виждаш е най-краткият път до целите, които си поставяш.

А за Варна… За Варна синьото е повече от цвят. То е нагласа. То е море. Синьото на Варна определя настроенията на хората и извън града.

И да не забравяме, че всичко, което е черно-бяло, може да бъде оцветено. От всеки от нас. Приятно рисуване през 2018-та… Цветът не може да се види само с очите. Усеща се със сърцето: във всичките чувства, които създава.

Цветовете на Варна е авторски проект на Юлий Василев. Момче с приказки от камерата. Когато преди години създава „Цветовете на Гозо“, казва: „Този проект ми отне година. Не, всъщност ми подари тази година“. Днес, след като създаде „Цветовете на Варна“, казва: „Този проект ме доведе във Варна, за да остана“.

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail