Услуги
Услуги / Интервюта

Ярки. Смели. Артисти.

Solaris ви прави expert + в изсветляването на косата и предлага възможности за русо от най-студената граница на цвета до най-топлата, демонстрираха във Варна Хелена Перейра и Кристоф Пижол, които са сред водещите френски коафьори и в артиcтичния екип на големия френски бранд за коса Eugene Perma Professionnel Paris. Пред свои колеги от България – фризьори стилисти, които работят с продукти на марката – двамата представиха лятната колекция Hello Yellow.

Това е слънчева колекция, която създадохме за уверената жена със свободен дух и излъчване на радост“, сподели Хелена. Тя и Кристоф показаха техниките за създаване на „перлена блондинка“, „бронз руса“, „френски балеаж“, „жълто в косите“. В техническия семинар, организиран в „Морско казино“ във Варна, артистите на Eugene Perma Paris адаптираха някои от линиите за коса към три различни прически. Кристоф, който често участва в Парижката седмица на модата като главен фризьор, представи и по-авангардна стилистика, като в някои от прическите внесе лек американски стил – силен обем в линия „американска слава“ за дамите и силно изчистена линия на тила при мъжете.

Хелена Перейра е международен технически треньор на Eugene Perma Professionnel. Тазгодишното й участие в събитието Summer Look, организирано от българския екип на френския бранд, е второ поредно. Хелена започва професионалното си развитие в салоните на FRANCK PROVOST PARIS. Много бързо креативността й е забелязана от световните школи в бранша и тя е поканена на мениджърска позиция в екипа на TONI&GUY PARIS, LONDON & SYDNEY. През годините работи в международни компании като ESTEE LAUDER и NEW YORKER. Зад гърба си има много технически семинари, а нейна страст са модата и фотографията, обича да пътува по света, обича и Варна.

Кристоф Пижол е възпитаник на френската школа на Жан Луи Давид в Екс ан Прованс (Aix-en-Provence), северно от Марсилия. От 2016 г. е в артистичния екип на Eugene Perma Professionnel. Колекциите, които представя, са вдъхновени от властните жени: царици и амазонки. Черпи енергия и от филмите на Тим Бъртън, и от природата. Признат е за фризьор, създаващ алтернативна и авангардна мода за косата, затова го наричат артист визионер. Участва редовно на Fashion Week de Paris като главен фризьор.

Вие сте силен тандем – ярки, смели, свежи, индивидуални. Вероятно взаимно се вдъхновявате. Какво бе впечатлението, което оставихте един в друг при първата ви среща в артистичния екип на Eugene Perma?

Хелена: Харесах Кристоф с всички тези татуировки и авангардността, която носи. Носи я с лекота. Силна и ярка визия, в която ти дава свободата да избереш дали ти харесва или не. На мен ми хареса. Точно идентичност като неговата ни липсваше в екипа, дори и свободата да покажеш татуировката като почерк. Харесва ми и стилът му на работа. Кристоф притежава изразена поетичност като коафьор. Това си е негов много личен свят, в който, както в поезията, има мекота. Не на последно място той носи онази англосаксонска страна, която дава чистота на линиите в колекциите за коса.

Кристоф: Хелена е много жизнена и искряща. Тя е щастие за екипа на бранда, неговата свежест. Също създава в работата си онзи англосаксонски дух, който превръща една прическа в класика. Що се отнася до техниките на подстригване Хелена работи страхотно и е силно мотивираща с умението да постига различна текстура и обем на косата. Това е нейният почерк. А и така клиентът има възможност за до три различни визии при една и съща прическа.

В създаването на колекция за коса намирате вдъхновение в сградите, в облеклата, в хората… Хората от екипа вдъхновяват ли ви в определена посока?

Хелена: Кристоф е до мен и затова ще кажа, че той носи духа на Берлин: това вдъхновение за urban и underground стил, също и артистичността на берлинската улица. В същото време успява да съчетае всичко това с мекота и този контраст те увлича да го следваш като тенденция. Наистина е вдъхновяващ.

Жената на Eugene Perma през лятото на 2018-та е?

Хелена: Аз ще разкажа за лятото в косите й. Колекцията ни за пролет/лято е в посланието Hello, Yellow! Имаме изключителна доминация на русия тон. Жената е слънчева, лъчезарна, тя се радва на живота с лекота, има свободата да бъде себе си, обича да бъде навън. Естествено, за да създадем това слънце в косата й, използваме доминиращ жълт цвят. В линията на подстригване следваме усещането за лекота, с която жената носи вътрешна радост по силата на своята женствена природа. Дължината е до раменете. Подстригването е на пластове, а акцентът е върху текстурата – целим плътност, която се сменя с лекота, като в тези две текстури на косата създаваме въздушност. Запазваме противопоставянето на студено и топло и така, за да пречупим студения нюанс в косата, оцветяваме краищата с жълто. Понякога това е наситено жълто.

Кристоф: Цветът като почерк е работното послание на есента, която идва от Париж. В представянето на есен/зима 2018-2019 работим с известна френска танцьорка, носеща топлината на нашата колекция. Използваме топли цветове, а прическата е каре. Имаме пластове, но без рязко подстригване. Косата е на вълни и с повече движение. Цветът като почеркпредставлява марката Carmen. Есента на Eugene Perma e много шик и в същото време е семпла – чиста в своите линии. Любимият й цвят е медено-кестеняв със завършек от златен мед в краищата.

Така описана във вашата колекция жената на есента е гореща?

Хелена: Няма да го кажа на френски… Усетих нюанса. Но да, тя е топла и създава топлина. Излъчването й има тази сила.

Русо през лятото… Не е ли смело за всеки, особено за тази жена, която традиционно е свикнала да бъде само брюнетка?

Кристоф: „Blond hair, don`t care“ звучи вече изкушаващо, нали?

Хелена: Точно това послание е в идеята ни да изведем на водещо място русите нюанси. Съгласна съм, че това не отива на всяка дама, ето защо създадохме различни тонове на русото. Така например за брюнетка запазваме корените в кафяво и тук-там „промъкваме“ няколко светли участъка. Най-важното за нас като фризьори и артисти е да адаптираме цвета, който налагаме в екипа, в процес на редица проучвания на емоции, облекло, нагласи към цвета на кожата и цялостното излъчване на една жена.

Кристоф, четохме че си вдъхновен от жените, носещи харизмата на царици и амазонки, на властни жени…

Кристоф: Обожавам силната доминираща жена, също и творенията в научнофантастичните филми. Вдъхновен съм от тях в създаването не просто на прическа, а на изцяло нова идентичност, често тази визия е футуристична. Интересува ме доминиращата сила на жената в бъдещето. Как я създавам в линия за косата? С авангардно и динамично сресване или пък нещо по-меко, но с допълнителен пигмент в метален оттенък.

Хелена: Когато съм във Варна забелязвам, че за разлика от парижката мода в косите тук късите прически не се избират често. Препоръчвам ви да опитате прическа в англосаксонски стил – класическа, без строгост, но пък с отчетливи линии като графики.

–––––

Хелена Перейра и Кристоф Пижол представиха пред своите колеги – фризьори от Варна и от други градове на България – новите линии на Eugene Perma Professionnel Paris в цвят и стилизиране. Те обърнаха специално внимание на новостите, свързани със Solaris – серията на френския бранд, създадена за руси коси. И ако до този момент гамата на Solaris включваше пет специфични продукта за регулиране на изсветляването по желание на клиента, тази година революцията в салоните на марката идва със Solaris прах P9 – нов мощен скоростен изсветлител. Той предлага до 9 нюанса на изсветляване и има неутрален аромат. Разработен е като продукт, запазващ качеството и здравината на косата. За по-модерна, по-изтънчена и по-елегантна визия са създадени четири нови тонера без амоняк за персонализиране на русото – от перлена блондинка до ултраестествена бежова блондинка.

Интервюто е създадено за Coiffure Beauty.

2018

Хелена Перейра и Кристоф Пижол в България

© Copyright 2023 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail