Typewriter
Typewriter

Mini Me

Тази картичка не е дълго мислена. Тя е от онези случайни идеи, които се получават, точно защото не са преднамерено търсени. Историята си има предистория. Преди две години повярвах на едно усмихнато момиче, което пожела да работи в моя ресор. Беше искрено заявено, а се оказа лицемерно. Но така научих, че младостта освен смела, може да бъде и пресметлива. Преди две седмици четох, че за да успее един бизнес, лидерът – човекът с проекцията и мечтата, трябва да има до себе си в офиса един Mini Me. Предвид моя „драматичен“ опит с предоверяването, си помислих: „Този момент определено ще го пропусна… Всеки ще си бъде неговото Me, не и моето.“

Спрях с четенето, преди да подложа на съмнение достоверността на бизнес съветите и започнах да правя елха. С картон и писалка. Имах желание да споделя усещане за топлина на Коледа. Известна съм с онези изречения, които на втората дума вече завършват с точка, а следващото ново започва с главно И. Елица винаги ми казва: „Няма ново изречение, което да започва с И.“ Трети клас е. Слуша за граматика, знае малко за стила. Баща й е редактор, след третия мой текст, самият той се отказа от тези правила и прие това за стила на Яна. Позволявам си подобно бягство от правилата на правописа единствено, когато е творческа закачка. Никога не го допускам в текстове за клиенти. Преди да е станало прекалено дълго, ето кратката версия…

Прибирам се. У дома е останало парче картон. Изрязана елха. Мини елха. И на нея текст. Чета (две думи с точка)… Не съм го писала аз. Тя беше. Моето Mini Me.

me mini meЕлица чете Typewriter с „в-ДЪХ-новител“. Едно от желанията й за новата година е да участва, само за да рисува. Смята, че ще се справи по-добре от в-дъх-новителите досега… В рисуването с „точка-точка-запетая, вот глаза“. Мисля да й доставя тази радост. Вчера започнахме с въпросите. Запомних един от отговорите.
– Каква е детската ти мечта? – питам.
– Да се сбъдват всичките ми мечти на възрастна… , казва тя.
– Приятелството е …
– Да обичаш приятелите си.
„Да обичаш приятелите си.“ Не постави условието за реципрочна обич. Еличка. Ще я разкажа в новата година, но не като дъщеря на майка си. Пожела си да е нормално дете с името си.

Креактив ПР агенция Варна

© Copyright 2019 - Creaktive PR

Facebook, Youtube, E-mail